Hae inspiraatiota luomuiluun ulkomailta

Luonnonmukaisen ruuan syöminen on hieno asia, joka on tosin vielä Suomessa lapsenkengissä. Vaikka trendi kasvaa kotimaassammekin kovaa vauhtia, on se vielä suhteellisen jälkeenjäänyttä verrattuna esimerkiksi ideologian suurmaiden tuottamiin ratkaisuihin. Ruokapainotteisella matkalla tulee myös opittua monia muita asioita, joita ei välttämättä olisi kotimaassa tullut havaittua.

Lähde Italiaan tutustumaan yrttien viljelyyn ja luomulihaan

Italia on monen silmissä ruuan paratiisi, joka hakee vertaistaan. Paikallinen keittiö on levinnyt laajalti ympäri maailmaa, minkä ansiosta erilaiset italialaiset herkut ovat kaikkien huulilla. Kukaan ei voi väittää, etteikö tuorepasta, lasagne tai pizza olisi tullut vuosien varrella tutuksi. Pelkästään Suomessa on kymmeniä laadukkaita italialaiseen ruokaan keskittyneitä ravintoloita, joissa pääsee herkuttelemaan uskomattomilla makuelämyksillä. Näiden ravintoloiden taustalla ovat yleensä pitkän linjan italialaiskokit, jotka haluavat osoittaa parasta osaamistaan myös suomalaisille.

Hae inspiraatiota luomuiluun ulkomailta

Näiden tekijöiden takia on luonnollista, että Italia on saanut paljon ruokaturisteja liikkeelle. Ihmiset haluavat tulla kokeilemaan, miltä autenttinen napolilainen pizza maistuu paikan päällä – vai onko maku kuitenkin parempi omassa lähipizzeriassa. Erityisesti maanviljelijät haluavat tulla katsomaan, miltä näyttää Suomessa harvinaisemman ilmakuivatun kinkun kuivattaminen, sillä sitä ei muualla näy. Kiinnostuksen keskipisteessä on myös raikkaat ja terveelliset yrtit, joita kasvaa esimerkiksi Alpeilla. Esimerkiksi Livigno on hyvä paikka ja jo etukäteen kannattaa selvittää, missä yöpyä Livignossa.

Makumatkailua Espanjassa

Espanjalla on niin ikään vahva ruokakulttuuri, jota tullaan ihastelemaan pidemmänkin matkan takaa. Churrojen ja paellan lisäksi moni haluaa tehdä tuttavuutta paikallisiin, raikkaisiin sitrushedelmiin, joista voi nauttia esimerkiksi kaupungilla kävellessä. Paikallisista hedelmistä alkaa suuri osa jo olla kasvatettu luonnonmukaisen viljelyn perustein, minkä takia voi herkutella tuoreilla ja raikkailla antimilla. Espanjassa kulkiessa voi samalla ihailla ainutlaatuisen kaunista luontoa, joka hakee veroistaan.

Luomutuotteita Yhdysvalloissa

Tämän hetken luomutrendin edelläkävijä lienee Yhdysvallat, joissa on luonnollisesti myös paljon markkinaa – asuuhan maassa yli 300 miljoonaa ihmistä. Luonnonmukaisten tuotteiden segmentti on kasvanut rajusti, minkä takia maahan on perustettu aiheeseen keskittyneitä vähittäiskauppoja. Näiden liikkeiden ansiosta tarjonta on kasvanut ja kuluttajilla on erinomainen mahdollisuus päästä käsiksi laajaan skaalaan erilaisia kuiva- ja tuoretuotteita.